Gyakori kérdések

 

Kérdése van? Több információt szeretne a gyepfelújításról és az Instantgyepről? Tekintse meg gyakran ismételt kérdéseinket, ahol megtalálhatja a választ kérdéseire. Nem találja az Ön kérdésre a választ? Vegye fel velünk a kapcsolatot és megválaszoljuk Önnek!

Vetés után mikor lehet először levágni?

Az Instant Gyep a kiszórásától számítottan 3-5 napon belül kel ki, ha az időjárási viszontagságok jók. Akár 10-14 nap múlva nyírható először, a megfelelő öntözés mellett. A kiszórás után a fűmagnál a dagadási szakasz kezdődik, ami azt jelenti,hogy vizet gyűjt a kicsírázáshoz, ami 1-3 nap majd utána indul meg a csirázási szakasz, ami azt jelenti, hogy 5 nap után már látható a fűszál.

Vetés után milyen gyakran kell locsolni?

A kiszórás után azonnal meg kell öntözni, hiszen a vízzel indítjuk be a növekedést. Egy nap egyszer elég, de ha 2-3x öntözünk, azzal 1 nappal felgyorsíthatjuk a folyamatot. Inkább a kijuttatott vízmennyiségre kell figyelni, ami azt jelenti, hogy nem szabad elárasztani a területet vízzel. Ez az egyik leggyakrabban elkövetett hiba, ugyanis akkor egy helyre mossuk a fűmagot.

Ültetés után mikor lehet először rálépni?

Ha újrafüvesítésre használjuk az Instant gyepet, vagy nagyobb összefüggő területre vetjük, akkor általában az első fűnyírás szokott lenni, ami 10-14 nap. Ha kisebb felületeken alkalmazzuk, vagy felülvetésre, akkor szinte bármikor használható a kert.

Milyen sűrűn kell elszórni a keveréket?

A keveréket elég 2mm-4mm vastagon kijuttatni, éppen hogy csak egy réteget képezzen a talaj felszínén.

Melyik hónapban/évszakban érdemes a leginkább elvetni a keveréket?

Tavasztól késő őszig szinte bármikor kijuttatható. Mivel a naptárban nincs beírva, hogy mikor lesz tavasz és mikor van ősz, ezért mi kertészek Rügypattanástól (tavasz) lombhullásig (ősz) használjuk, amikor még kikel a fümag. Ez olyan Máriustól Novemberig tart.

Mennyi időre számítsunk, mire kikel a fűmag?

Megfelelő hőmérséklet és öntözés mellett 5-7 nap alatt kikel a fűmag.

Egy 10 literes kiszerelés mekkora területre elegendő?

Az instantgyep gyakorlatilag 5m2 gyepszőnyeg egy zacskóban, tehát újrafüvesítés esetèn 5m2- re elegendő. Felülvetés esetén 10-15m2-re elég.

Mit jelent a megfelelő öntözés? Milyen gyakorisággal igényel öntözést az Instantgyep?

A kiszórás után meg kell öntözni,hogy beinduljon a fűmag kelése, és kioldódjon a kertészeti komposztból a természetes eredetű tápanyag. Itt a tápanyag is nagy szerepet játszik, mert sajnos az esetek nagy töbségében a kertész kollegák és a tulajdonosok is műtrágyát használnak, ami 3-5 éven belül nitrogén felhalmozódást okoz, ez miatt ég ki helyenként a fü. Egy szép fűves területet csak úgy lehet szépen sokáig fentartani, ha egyik évben műtrágyát a másikban szerves trágyát juttatunk ki. Az instant gyep 100% természetes eredetű

Mi van, ha nem kel ki?

Az Instant gyep minden körülmények között kikel, a komposztban lévő tápanyag pedig a talajba jut. Ha ön úgy veszi észre, hogy mégsem működk, annak 2 oka lehet: ha a kicsírázott fümag kiszárad, azaz nem volt megöntözve minimum naponta egyszer, a másik ok, hogy újrafüvesítés esetén túl sok gyomírtó lett kifújva, ezért az felhalmozodott a talajban, igy a frissen kikelt instant gyepet is kiégeti.

Milyen típusú talajra jó? Vagy mire nem?

Az Instant gyep talajtípustól függetlenül működik. A budai agyagos sziklás területen ugyanúgy beválik, mint Dunakeszi és környékén, ahol szinte folyóhomok van. A füvesítés titka mindig a kijuttatott vizmenyiségen múlik. Nem szabad elárasztani a területet, mert akkor 1 helyre mossuk a fümagot. Ha az instant gyepet felülvetésre, vagy meglévő füves terület felülvetésére használjuk, akkor gyakorlatilag mindegy.

Ha valahol durván gyomos a kert / terület, ott is működik? Nem kell előtte gyomírtózni?

Az Instant gyep nem igényel talajelőkészítési munkálatokat, kb. 3 perc a munkafolyamat, és máris kész. Ha nagyon gyomos a terület, akkor 2 választás van: vagy lenyírjuk nagyon alacsonyra a meglévö füvet, azaz 2-3 cm-re és utána egyszerűen rászórjuk, vagy ha nagyon gyomos, akkor gyomírtószert kell használni. Kémiai gyomírtásnál ügyeljünk a gyomírtó mennyiségére. Nehogy kiégesse a füvet. Kémiai gyomírtás után 2 héttel ajánlott bármit csinálni a területen. Igy az Instant gyep kiszórása is akor ajánlott.

Az Instantgyep által használt gyeptrágya, kertészeti komposzt jelentősége

Mivel a folyamatos műtrágya használat 3-4 éven belül felhalmozódik a talajba,ezért kiégeti a már meglévő füvet, igy nélkülözhetetlen a természetes tápanyag utánpótlás. Az instant gyep 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz. Kertészeti komposztot,mely tökéletes tápanyag visszapótlás a területnek,semmiféle mellékhatás nélkül hosszú távon biztosít tökéletes minőségű gyepet. A komposzt korlátlan ideig megőrzi a benne rejlő tápanyagokat minőség veszteség nélkül. Az instant gyep szavatossági idejét a fűmag határozza meg mely 3 évig őrzi meg.

Hol tudom megvásárolni?

Az Instantgyep speciális gyep felújító termékét jelenleg kizárólag a weboldalon tudja megrendelni.

Rendelje meg most!

Minőségi garancia

 

 

Az Instantgyep 100% minőségi garanciát vállal. Miért tudunk garanciát vállalni? Mert a termékünk megfelelő használata mellett, a kikísérletezett arányok és minőségi összetevők miatt, a fű felülvetés vagy gyepfelújítás csak ereményes lehet.

 

 

Az Instantgyep 100% elégedettségi garanciát vállal, amennyiben a rendeltetésszerű használt mellett mégsincs megelégedve a termékkel. Ha további információra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdése van?

Ha bármilyen észrevétele vagy kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba most!

Készséggel állunk rendelkezésére!

+36 70 776 6331

info@instantgyep.hu

 

Tekintse meg termékeinket!